Welkom

Het Roder Jongenskoor (1985) is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Dirigent van het koor is Rintje te Wies. Het Roder Jongenskoor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en jongemannen.

Het Roder Jongenskoor kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken. In de afgelopen jaren hebben de jongens meegewerkt aan vele grote producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler, waarbij een jongenskoor is voorgeschreven. Jongenssolisten verlenen regelmatig medewerking aan ‘Die Zäuberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem van Gabriel Fauré en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. Het koor maakt regelmatig buitenlandse reizen. Begin 2002 werd het Roder Jongenskoor door The Federation of European Choirs benoemd tot cultureel ambassadeur van de Europese Unie in Nederland.

Goed leren zingen hoeft niet moeilijk te zijn, maar geeft wel zelfvertrouwen en is vooral heel erg leuk.

Meld je zoon hier aan voor proeflessen muzikale vorming voor jongens van 6 t/m 10 jaar. Er kan gestart worden op 24 mei in Nieuw-Roden. De kennismakingscursus bestaat uit 5 lessen van 50 minuten.

Ouders kunnen alle lessen meeluisteren en zeker bij de laatste les is dat de moeite waard, want dan laten de jongens horen wat ze al kunnen.

Op 7 juli is er een feestelijk afsluitingsconcert van 13.00 tot 15:00 uur in Nieuw-Roden. Alle jongens die in 2018 meegedaan hebben met de proeflessen kunnen hier aan deelnemen en zo ervaren hoe het is om in een koor te zingen.
Toegangsbewijzen en concertagenda

Ga naar de concertagenda >>