Comite van Aanbeveling

Comité van Aanbeveling

 

Het Roder Jongenskoor heeft sinds kort een Comité van Aanbeveling. Dit comité bestaat uit personen die op hun vakgebied een zekere naam en faam hebben en die ook op één of andere manier een connectie hebben met het Roder Jongenskoor. Het is voor ons een eer dat onderstaande personen zich zonder aarzeling bereid hebben gevonden zich te committeren aan het Roder Jongenskoor. We stellen ze graag voor:

Peter Dijkstra

Peter Dijkstra is artistiek leider en dirigent van het Chor des Bayerischen Rundfunk, chefdirigent van het Zweeds Omroep Koor (Swedish Radio Choir). Hij is tevens de oprichter geweest van het vocaal mannenensemble The Gents. Meer informatie over Peter Dijkstra: http://www.peterdijkstra.nl

Jan Willem de Vriend

Jan Willem de Vriend is artistiek leider van het Combattimento Consort Amsterdam en chefdirigent van het Nederlands Symphonie Orkest. In november 2012 won hij de Radio 4 prijs.

Meer informatie over Jan Willem de Vriend op: http://www.janwillemdevriend.nl

Prof. Dr. G. H. van Kooten

Prof. Dr. Geurt Henk van Kooten is hoogleraar Nieuwe Testament & Vroeg Christendom aan de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij als predikant met een bijzondere opdracht verbonden aan de Protestantse Kerk Nederland (Martinikerk, Groningen).

Meer informatie over Geurt Henk van Kooten op: http://www.rug.nl/staff/g.h.van.kooten

 

Op 20 december 2014 verscheen een interview met hem in het Dagblad van het Noorden, waarin hij - samen met collega Peter Barthel, hoogleraar astrofysica aan de RUG - zijn visie geeft op het verschijnsel 'De ster van Bethlehem'. Om dit artikel te kunnen lezen: klik HIER.